GKV deelt de punten met Phoenix

Zowel GKV als Phoenix zal het gevoel hebben dat het meer over had kunnen houden aan het duel van afgelopen zaterdag aan de Bezuidenhoutseweg. In een heerlijke korfbalstrijd bewees GKV ook met de topploegen in de poule mee te kunnen en het 17-17 gelijkspel was een realistische afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

GKV mocht zich zaterdag voor het eerst voor eigen publiek presenteren in de eerste klasse. Na de winst van vorige week tegen IJsselvogels was het team gebrand om de goede lijn door te zetten. De Haagse formatie deed dit voor het eerst met Jan Moret binnen de gelederen, die gelijk bij zijn debuut voor GKV de aanvoerder van de ploeg was.

Tegenstander Phoenix had een week eerder Achilles verslagen, op papier een van de favorieten voor de titel in deze eerste klasse en zal daardoor zelf ook kampioensaspiraties hebben. Aan GKV een goede test om te zien hoe het er tegen de betere ploegen in de poule voorstaat.

Het begin was duidelijk voor GKV. Verdedigend wist het Phoenix tot korte aanvallen te houden, en aanvallend pakte het de juiste kansen en die werden met vertrouwen afgerond. Al snel stond het 3-0 in het voordeel van de thuisploeg. De bezoekers uit Zoetermeer kwamen vervolgens langzaam in de wedstrijd en lieten de jonge Haagse ploeg zien dat op dit niveau foutjes nog sneller afgestraft worden. Binnen twee minuten kwam het van 5-2 op 5-5, met een time-out als gevolg.

GKV liet zich niet uit het veld slaan en wist snel weer het initiatief te nemen, met een kleine voorsprong bij rust tot gevolg.

Ook in de tweede helft bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Phoenix kwam voor het eerst in het duel op voorsprong, maar dit was van korte duur. GKV bleef het betere van het spel houden, waarbij Phoenix leunde op haar fysieke overwicht om in het duel te blijven.

Geen van de twee teams kon in de tweede helft een beslissend gaatje slaan, maar bij 17-16 waren het de bezoekers die weer de leiding namen. Opnieuw bewees GKV haar veerkracht door snel gelijk te maken. In de laatste minuten kregen beide teams nog een paar opgelegde kansen rond de korf, maar gescoord werd er niet meer, waardoor beide teams genoegen moesten nemen met een punt.

Door het gelijkspel staat Excelsior na twee wedstrijden alleen aan kop in de deze poule, want de ploeg uit Delft wist als enige twee keer te winnen. Phoenix en GKV volgen op een punt in een klasse waar de verschillen klein lijken te zijn. GKV gaat zaterdag op bezoek bij Maassluis, een ploeg die vorig jaar ongeslagen kampioen werd in de tweede klasse, maar nu nog puntloos is. Het duel waarin GKV een belangrijk gat naar de onderste ploegen kan slaan begint om 16.00 uur.