GKV F1 is kampioen!

Afgelopen zaterdag heeft de F1 haar kampioenswedstrijd gespeeld. Hun allereerste korfbalseizoen en nog geen wedstrijd verloren, beloofde het weer voor een mooie wedstrijd te worden. Niet alle dames wisten dat het de kampioenswedstrijd was, dus er was nog weinig spanning merkbaar op de vroege zaterdagochtend. Aangekomen bij Excelsior kregen we allemaal van Feline een loom-armbandje in de GKV-kleuren. Uiteraard moesten deze tijdens de wedstrijd weer af, maar de teamspirit zat er meteen goed in!
We hoeven als coaches tijdens het praatje in de kleedkamer allang niet meer de spelregels te herhalen. Zelfs de “eerste bal is heilig”-regel is nu bekend (bij uitnemen van de bal, handen omlaag). Wel brengen we elke keer nog even onder de aandacht dat korfbal een teamsport is en dat dat betekent dat we aardig en met respect met de tegenstanders, de scheidsrechter en onze teamgenoten moeten omgaan. De dames willen dit nog wel eens in al hun enthousiasme vergeten. Na het praatje gingen we met z’n allen warmlopen en inschieten.
Er was veel publiek aanwezig. Veel familie en vrienden van GKV wilden deze belangrijke wedstrijd natuurlijk niet missen. Bedankt publiek! De eerste helft was erg spannend en daarin scoorde de tegenstander net wat makkelijker dan de dames. In de rust was er een peptalk nodig, terwijl er wat limonade gedronken werd. Op een gegeven moment vroeg een speler of we kampioen konden worden als we deze wedstrijd wonnen, jazeker! De vraag “Krijgen we dan een beker?” en het antwoord “Nee, geen beker, maar wel een eigen medaille.” werkte als goede motivatie. In de tweede helft gingen de dames als een speer en kwam er een voorsprong zo groot dat de tegenstanders zelfs een superspeler kregen (bij een verschil van drie punten, mag het team dat achter staat een superspeler in het veld zetten).  Na hard werken en veel aanmoediging van het publiek klonk het eindsignaal en waren wij kampioen met een eindstand van 4-8. Na de strafworpen en het geven van een handje aan de tegenstanders was het tijd voor feest. De ouders hadden bloemen en taart geregeld en Guus & Iris de medailles. Na een mooi felicitatiepraatje, werden de medailles uitgereikt en keerden we terug naar GKV om het daar te vieren met taart.
De F1 heeft dit seizoen echt vooruitgang laten zien. De dames zijn steeds meer als een team gaan spelen en elkaar gaan aanmoedigen. Zaterdag de laatste veldwedstrijd en daarna de zaal in. Ik ben benieuwd naar komend zaalseizoen en heb er zin in!