Blessure overschaduwt eenvoudige zege op Seolto

donderdag 3 mei 2018 om 16:06 uur

GKV had zaterdag een relatief gemakkelijke middag tegen Seolto. De Zeeuwse degradatiekandidaat kon het eerste kwartier bij blijven, maar had de rest van de wedstrijd weinig in te brengen tegen de ploeg uit Den Haag. Met 26-12 boekte GKV dan ook een overtuigende zege. De wedstrijd werd echter overschaduwd door de blessure van Marleen van Dusseldorp, die diep in de tweede helft haar achillespees afscheurde en de rest van het seizoen niet meer in actie zal komen.

In de beginfase leek het er niet op dat GKV een gemakkelijke middag zou beleven. De thuisploeg begon slordig aan het duel en leed veel balverlies. Het was duidelijk dat GKV even moest wennen aan de gewijzigde opstelling voor het duel. Seolto kon hierdoor op voorsprong komen, en pas bij 4-3 kwam de ploeg uit Den Haag voor het eerst op voorsprong. Hier volgden snel nog een paar treffers op, zodat het duel al ruim voor het rustsignaal was beslist. Halverwege stond het 14-6 voor de thuisploeg.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste. De verdediging van GKV stond als een huis en kon veel korte aanvallen afdwingen. Zelf bleef de thuisclub wel doorscoren en het verschil werd steeds verder uitgebreid. Uiteindelijk eindigde het eenzijdige duel bij 26-12. Desondanks waren er na afloop maar weinig vrolijke gezichten aan Haagse zijde, want de blessure van Marleen was een flinke domper op het duel.

Door de overwinning blijft GKV tweede in de poule, op twee punten achterstand van koploper Tilburg. Zaterdag 12 mei is de volgende wedstrijd, opnieuw op het eigen veld aan de Bezuidenhoutseweg. ODO uit Maasland is dan om 15.30 uur de tegenstander. Uit werd er verloren van deze ploeg, waardoor revanche noodzakelijk is om in de titelstrijd te blijven.