GKV met moeite langs promovendus

dinsdag 12 september 2017 om 16:55 uur

Voor GKV stond zaterdag als eerste uitwedstrijd gelijk de langste reis van het seizoen op het programma. In Vlissingen moest het aantreden tegen Seolto, de ploeg die afgelopen jaar kampioen is geworden in de derde klasse. De bezoekers hadden het lastig in Zeeland, maar wist in de slotfase de wedstrijd met 15-14 toch naar zich toe te trekken.

GKV wilde op bezoek bij de promovendus de goede start van vorige week een vervolg geven, maar het was duidelijk dat Seolto er ook zo over dacht. De thuisploeg had nipt bij mede-promovendus Erasmus gewonnen en kwam ook met vertrouwen het veld op.

Daar waar vorige week de start van de wedstrijd goed was, lukte het GKV nu niet om zo makkelijk de korf te vinden. Het veldspel was goed en met gevarieerd spel werden goede kansen gecreëerd, maar zeker de eerste aanval wist de korf maar met moeite te vinden. Seolto stelde daar een hoger rendement tegenover, waardoor de thuisploeg in de eerste helft steeds het initiatief had, zonder weg te kunnen lopen.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste. GKV had het betere van het spel, maar omdat de kansen niet voldoende benut werden bleef het een gelijkopgaande wedstrijd. Wel kwamen de bezoekers langszij en nam het ook een voorsprong van twee doelpunten.

Seolto kwam met een laatste krachtsinspanning nog een keer op gelijke hoogte, maar opnieuw was het de tweede aanval die het krachtsverschil in dat vak wel in doelpunten om wist te zetten. Opnieuw werd er in korte tijd twee keer gescoord en nu kon Seolto in de slotminuut nog een laatste tegentreffer tegenover zetten, maar dichterbij kwamen de Zeeuwen niet, waardoor GKV een verdiende, maar moeizame 15-14 overwinning wist te boeken.

Door de zege staat GKV na twee wedstrijden samen met ODO en Tilburg aan kop. Komende zaterdag wacht de andere promovendus in de poule. De studenten van Erasmus (met een oude bekende in de ploeg) komen dan naar de Bezuidenhoutseweg. Om 15.30 uur gaat het eerste dan proberen om de gedeelde koppositie te behouden.

Gymnasiasten Korfbal Vereniging