GKV onderuit in Haagse stadsderby

vrijdag 19 oktober 2018 om 14:06 uur

GKV is er niet in geslaagd de derby met Achilles te winnen. Twee uitgevallen heren waren te veel voor de thuisploeg om op te vangen en hoewel GKV lang in de wedstrijd bleef was Achilles uiteindelijk met 19-10 te sterk.

Voor GKV was het duel een belangrijke test om te zien hoe de ploeg er voor stond. Achilles werd vooraf gezien als een van de titelkandidaten en had na vijf wedstrijden een punt meer en stond daarmee een plek hoger. De promovendus was er op gebrand het goed te doen tegen de stadgenoot.
De tactische plannen van GKV konden echter al snel de prullenbak in, in dit fysieke duel. Achilles zette in de eerste minuut de toon met een harde en onnodige overtreding die een gekneusde vinger opleverde. Twee minuten later ging Henke van Homoet door zijn enkel en hij kon de wedstrijd niet vervolgen.
GKV leek even aangeslagen door deze tegenslagen en Achilles liep snel uit naar een kleine voorsprong, waarna de thuisploeg beter in het duel kwam. De Haagse stadgenoot had wel het betere van het spel, maar echt verder uitlopen konden de bezoekers ook niet. Voor rust volgden nog een aantal wissels aan de zijde van GKV om te proberen het duel om te keren.
Dit zat er na rust eigenlijk geen moment in, ook omdat Soufyan el Bouhaliati enkele minuten na de theepauze eveneens met een enkelblessure naar de kant moest. Tot tien minuten voor tijd bleef het verschil vier doelpunten en mocht GKV hopen op een inhaalrace, maar in de slotminuten vielen de schoten bij Achilles wel en liep het uiteindelijk uit naar een geflatteerde 19-10 zege.
Door de nederlaag blijft GKV op de vierde plaats staan. Komende zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij Korbis, een ploeg die een plekje lager staat. Voor GKV dus belangrijk om een goed resultaat te boeken en het gat met de onderste helft van de ranglijst wat te vergroten. Het duel begint om 15.30 uur in Waddinxveen.