GKV start seizoen met overtuigende zege

dinsdag 5 september 2017 om 20:37 uur

GKV is het nieuwe seizoen goed begonnen. In eigen huis werd degradant WION uit Rotterdam verslagen. Het werd aan de Bezuidenhoutseweg in een aantrekkelijke wedstrijd 21-17.

Na een voorbereiding van meer dan drie weken was GKV benieuwd waar het zou staan. Tegenstander WION was gelijk een goede graadmeter, want de Rotterdammers kwamen vorig jaar nog uit in de eerste klasse, waar het puntloos uit degradeerde. GKV ontsnapte zelf juist aan degradatie uit de tweede klasse, omdat het de beste nummer 7 was en de ploeg was er op gebrand te bewijzen dat het terecht nog steeds in de tweede klasse uitkomt.

En dat deed het in de beginfase uitstekend. Tot 3-2 ging de wedstrijd gelijk op, maar daarna was de thuisploeg duidelijk de betere ploeg. Met gevarieerd spel liep GKV uit naar een 11-4 voorsprong, maar net als vorig seizoen wist het de wedstrijd niet definitief naar zich toe te trekken. De productie stokte ineens en de gasten wisten door veel druk naar binnen te geven terug in de wedstrijd te komen en bij rust was de voorsprong geslonken tot 12-11.

In de tweede helft toonde GKV echter veerkracht. De eerste aanval na rust leverde direct een treffer op en al snel werd het gaatje weer vier doelpunten. Dit verschil zou de rest van de wedstrijd op het scorebord blijven staan. WION probeerde nog door gebruik te maken van de nieuwe regels terug in de wedstrijd te komen, maar ook door het terug wisselen van spelers konden de Rotterdammers niet dichterbij komen. Uiteindelijk boekte GKV een duidelijke en zeer verdiende 21-17 overwinning.

Komende zaterdag mag GKV proberen de zege een goed vervolg te geven in de verste uitwedstrijd van het hele seizoen. Voor de wedstrijd tegen Seolto moet de ploeg afreizen naar Vlissingen. Seolto won afgelopen zaterdag de uitwedstrijd bij Erasmus, waardoor inzet van het duel de (gedeelde) koppositie is. Voor wie graag een dagje Zeeland wil combineren met korfbal, het tweede (dat zaterdag met 22-16 van WION 2 won) speelt om 13.45 uur, het eerste begint om 15.30 uur.

Gymnasiasten Korfbal Vereniging