Moeizame zege GKV bij herstart veldcompetitie

vrijdag 6 april 2018 om 08:57 uur

GKV is de tweede helft van de veldcompetitie moeizaam begonnen. Na een goede eerste helft moest het na rust alle zeilen bijzetten om uit Rotterdam met de punten te vertrekken. Uiteindelijk won GKV bij WION met 16-15.

De wedstrijd werd op verzoek van de thuisploeg niet afgelopen zaterdag gespeeld, maar dinsdagavond. Het KNMI had voor die avond Code Geel afgegeven, maar gelukkig bleef de voorspelde onweer en hagel weg uit Rotterdam. Wel kwam de regen regelmatig met bakken uit de hemel. Dit kwam het spel niet ten goede. De gladde bal was regelmatig reden van balverlies aan beide kanten en het kostte de twee teams in het begin moeite om de korf te vinden.

Na een snelle voorsprong van WION nam GKV in de loop van de eerste helft het initiatief over. De druk in de verdediging werd steeds groter en aanvallend kwam het hierdoor ook tot betere kansen. Het enige wat de gasten zich in de eerste helft mochten verwijten was dat het verschil niet groter dan vier doelpunten werd, waardoor de ruststand 7-11 was.

In het begin van de tweede helft was het WION wat beter uit de startblokken kwam. Twee goals brachten het verschil weer op twee, een verschil dat vervolgens snel weer door GKV naar vier werd gebracht. Dit gaatje bleef bijna de hele tweede helft op het bord staan, ondanks dat WION alles probeerde om het verschil te verkleinen.

GKV slaagde er echter maar niet in om de wedstrijd definitief in het slot te gooien en in de slotminuten mocht WION toch nog hopen op een puntje. In de slotminuut werd het nog 15-16, maar verder kwam de thuisploeg gelukkig niet. Door de zwaarbevochten zege staat GKV nu alleen op plek, twee punten achter koploper Tilburg. Komend weekend is er geen programma vanwege de zaalfinale in de Ziggo Dome en de week erna wacht GKV opnieuw een uitwedstrijd in Rotterdam, dit keer bij de studenten van Erasmus.