Off-day GKV op bezoek bij Korbis

zaterdag 27 oktober 2018 om 23:46 uur

GKV heeft tegen Korbis een forse nederlaag geleden. Op bezoek in Waddinxveen was de thuisploeg op alle fronten scherper en won het verdiend met 19-11.

GKV was met goede bedoelingen naar Waddinxveen gekomen, maar kon het op het veld niet waarmaken. Korbis begon scherper aan het duel en nam snel een 5-0 voorsprong. Na een time-out leken de bezoekers wat beter in de wedstrijd te komen en het verschil werd snel teruggebracht naar twee doelpunten. Het lukte de ploeg uit Den Haag echter niet om deze lijn door te zetten. Korbis scoorde snel twee keer op rij om zo het verschil te vergroten naar vier doelpunten en wist dit verschil tot de rust eenvoudig vast te houden.
De tweede helft gaf hetzelfde beeld als voor rust. GKV probeerde op alle manieren terug in het duel te komen, maar de kansen die eerder in het seizoen gemaakt werden vielen nu net niet. Het gaf Korbis vleugels en de thuisploeg bouwde de voorsprong steeds verder uit tot uiteindelijk een 19-11 eindstand.
Ondanks de nederlaag blijft GKV op een keurige vierde plaats staan, maar het zag achtervolger Korbis naderen tot op een punt. Zaterdag een nieuwe kans op revanche voor GKV, dan komt hekkensluiter IJsselvogels op bezoek. De ploeg in Moordrecht wist zaterdag de eerste punten van het seizoen te pakken, dus GKV is gewaarschuwd. Het duel begint om 15.30 uur.