Nieuws

In memoriam: Max van Ginkel

Bestuur

Enige tijd geleden hebben we vernomen, dat Max van Ginkel (de vader van Maarten en Annemieke) op 80-jarige leeftijd is overleden. Max was markant binnen de vereniging door het organiseren van de Visvaardag op Vaderdag. Hij deed dit om de club te bedanken voor het feit dat zijn kinderen bij GKV konden korfballen.

Vanaf eind jaren zeventig en in de tachtiger jaren was de Visvaardag een terugkerend fenomeen binnen de club. 's Ochtends vroeg verzamelden senioren, ouders en kinderen zich bij het veld om in alle vroegte naar Den Oever te vertrekken. Daar stapten we aan boord van de Gerrie. Max was een uitstekende gastheer en verwelkomde iedereen met koffie, drank en gebakken eieren. De hele dag voeren we op de Waddenzee, visten erop los en als de Wadden droog lagen, kwam er een wandeling. We hebben zelfs korfbalpalen meegenomen en een heuse wedstrijd gespeeld. De foto haalde zelfs de voorpagina van het AD. En dat zonder computer, tablet of mobiele telefoon! En aan het eind van de dag de hele weg terug met een tussenstop bij de Bijhorst in Wassenaar. Kortom: Max zorgde vele jaren lang voor een superdag. Vele (oud-)GKV'ers zullen dit zeker met me eens zijn.
Na verloop van tijd nam de animo echter af, speelden de jaren mee en werd de Gerrie verkocht. Wat wel blijft, zijn de mooie herinneringen en de krantenfoto, die in het archief ligt.
Wij wensen Carla, Maarten en Annemieke dan ook heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Namens GKV,

Guus