De F1 is klaar voor de competitie! 

Vorige week had de F1 hun eerste (oefen)wedstrijd ooit. Iedereen was gespannen, maar wat ging het toch ongelofelijk goed!
Na de mooie overwinning was iedereen erg enthousiast geworden en ze konden dan ook niet wachten om hun tweede wedstrijd te spelen. Vrijdag heeft de F1 weer getraind en hebben ze zich goed kunnen voorbereiden op de oefenwedstrijd tegen Velocitas F2/3. En wat hadden ze er weer zin in.
Het was mooi weer en waar Kaylee vorige week nog afwezig was, waren we nu compleet.
Voor de wedstrijd met elkaar de kleedkamer in, samen met Hille nogmaals de spelregels doorgenomen. Hierop waren al veel reacties 'dat weten we al'. Steeds meer worden de regels eigen, herhalen herhalen herhalen. Hierna lekker het veld op voor de warming-up en inschieten.
Tim floot in en toen konden we echt van start. 4 in het veld, 2 nog even op de bank. 

Na vorige week hadden ze er vertrouwen in en dat kwam dan ook meteen tot uiting in de wedstrijd. We scoorden al heel snel de 1-0! 
Het overgooien en vrijlopen gaat elke week een beetje beter. De dames zijn vergeleken met veel tegenstanders best lang, dus over de armen heen schieten lukt hen ook. Soms wat overenthousiast of even wat frustratie als iets niet lukt, maar we herpakken ons erg goed. Het schakelen tussen aanvallen en verdigen is soms best lastig en gaat snel, maar de term 'billen naar de paal' kennen ze nu allemaal wel. 

Het was een goede wedstrijd. De tegenstander heeft ook veel mooie kansen gehad, maar deze gingen er helaas net niet in. Bij GKV ging het scoren net wat makkelijker en dat resulteerde tot een uitslag van 5-0. 
Scheidsrechter Tim bedankt voor de goede leiding en uitleg tijdens de wedstrijd en Velocitas bedankt voor de leuke oefenwedstrijd! 

We zijn al een langere tijd aan het oefenen met gooien en vangen, schieten op de korf boven- en onderhands, verdedigen en vrijlopen. Korfbal is zeker geen makkelijke sport om te moeten leren. Nu twee oefenwedstrijden verder en we kunnen zeggen dat we klaar zijn voor de competitie, kom maar op! 

Vrijdag weer trainen en dan zaterdag de eerste echte competitiewedstrijd tegen nu dus wel een bekende tegenstander ALO F2. 

Groetjes,
Iris

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
17:00 - 21:00
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
17:00 - 21:00
Zaterdag
09:30 - 17:00
Zondag
Gesloten

Binnenkort

12   jun
07   jul

Vrienden van GKV

18 Donateurs

20 Donateurs

€ 900,00

€ 1.000,00

Deze actie loopt nog 71 dagen

Categorieën