Commissies

Een rijk verleden

GKV bestaat in 2021 honderd jaar. Slechts weinig sportverenigingen halen zo’n mijlpaal als onafhankelijke club, dus zonder tussentijdse fusies. Dat betekent dat GKV een rijk verleden heeft. Duizenden leden waren of werden familie en beleefden vele mooie en af en toe minder mooie momenten. Tussen de oprichtingsvergadering op Gymnasium Haganum en de afgelopen jubileumbijeenkomst ter gelegenheid van het 95-jarig bestaan liggen de meeste van die momenten anoniem besloten. Maar hoewel de afgelopen pakweg tien à vijftien jaar veel van het GKV-verleden is vervlogen via diverse generaties van de website en e-mailnieuwsbrieven, hebben we ook nog een uitgebreid papieren archief in ons bezit.

Wat hebben we eigenlijk?
In het seizoen 2016-2017 heeft de archiefcommissie het ongeordende archief onder handen genomen. Talloze ordners werden doorgespit, vervangen en gelabeld. Oude clubkrantjes, jaarverslagen, jubileumuitgaven, aanmeldingen en opzeggingen, ledenlijsten en foto’s werden gesorteerd en weer netjes opgeborgen in de kille archiefkasten waar ze vaak al decennialang lagen te wachten op iemand die inzag hoe waardevol ze eigenlijk waren. Tijdens de genoemde jubileumbijeenkomst in januari 2017 kreeg de hele vereniging een bloemlezing voorgeschoteld van de schatten uit ons verleden, toen diverse items uit het archief in de kantine zijn uitgestald.


Hoe stellen we dit veilig?
In dit digitale tijdperk groeit ons papieren archief niet of nauwelijks meer. De kille archiefkasten met kwetsbare papieren inhoud worden al jaren méér blootgesteld aan de elementen dan ons lief is. Daarnaast zijn de leden van vandaag niet in de gelegenheid om op eenvoudige wijze inzicht te krijgen in al die mooie en minder mooie momenten die ons hebben gebracht waar we nu zijn. De archiefcommissie wil daar verandering in brengen. De bedoeling is dat ons hele papieren archief wordt gedigitaliseerd en ontsloten via de website.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 21:55 - 21:55
Woensdag 18:00 - 22:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag 18:00 - 22:00
Zaterdag 13:45 - 17:15
Zondag Gesloten
Green Oil