Commissies

Elke wedstrijd heeft een scheidsrechter nodig
Of het nu jeugdwedstrijden zijn of wedstrijden van ons eerste, elke wedstrijd heeft een scheidsrechter nodig. Nu is het zo dat wij als GKV voor veel wedstrijden zelf scheidsrechters moeten leveren. Deze scheidsrechters moeten natuurlijk begeleid worden tijdens hun eerste wedstrijd(en) en zullen goede spelregelkennis moeten hebben. Voor dit laatste is er zelfs een cursus vanuit de bond opgestart waar onze leden aan deel nemen.


Externe wedstrijden
Naast de breedtesport kent GKV ook wedstrijdsportteams. Deze teams worden gefloten door een scheidsrechter van een andere club. Om er voor te zorgen dat iedere club externe scheidsrechters levert, heeft de bond de rompregeling bedacht. Kort gezegd moet GKV voor elke thuiswedstrijd een wedstrijd bij een andere club fluiten. Deze scheidsrechters moeten een speciaal diploma halen en worden ook ieder jaar meerdere keren bezocht om te kijken of ze nog het juiste niveau hebben dan wel door kunnen groeien naar een hoger niveau. De scheidsrechterscommissie heeft hier als doel de externe scheidsrechters klaar te stomen, te begeleiden en de doelen van de bond te behalen.


Bijeenkomsten vanuit de bond
Korfbal is een sport waar de afgelopen jaren veel is doorontwikkeld. Denk maar aan het verschil van een groot naar klein veld of het invoeren van een schotklok op hogere niveaus. Maar ook zijn er veel kleine wijzigingen geweest rondom bijvoorbeeld de vrije bal of het wisselbeleid. Tijdens scheidsrechter bijeenkomsten wordt er gesproken over dergelijke situaties en afgestemd hoe wij als scheidsrechters er mee om moeten gaan. Kortom belangrijke en vooral leuke bijeenkomsten om bij aanwezig te zijn, er wordt hier namelijk gesproken over de toekomst van de sport!

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 21:55 - 21:55
Woensdag 18:00 - 22:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag 18:00 - 22:00
Zaterdag 13:45 - 17:15
Zondag Gesloten
Green Oil